TISSUE CURE ALLIANCE FINLAND – Lanseeraustilaisuus Lääkäri 2019 -tapahtumassa

11.01.2019

Askel oli mukana Lääkäri 2019 -tapahtumassa visioimassa yhdessä muiden kudoskorjauksen asiantuntijoiden kanssa mihin kudosteknologia ja regeneratiivinen lääketiede etenee lähitulevaisuudessa.

TCAF_Lääkäri2019_kuva

Askeleen uusi vuosi starttasi Lääkäripäivien hulinassa Tissue Cure Alliance Finland (TCAF) -allianssin lanseerauksella kun Askeleen toimitusjohtaja ja TCAF:n puheenjohtaja Virpi Muhonen veti lääkäripäivien DigIT PopUp -lavalla paneelikeskustelun aiheesta “Tissue Cure Alliance Finland esittäytyy – missä kudoskorjaus on 20 vuoden kuluttua?”.

Panelisteina oli TCAF -allianssin jäsenet Cutosense (Mikko Vesa), CardioReg-tutkimusryhmä Helsingin yliopistosta (Esko Kankuri), Veripalvelu (Saara Laitinen) ja UPM Biomedicals (Markus Nuopponen).

Keskustelussa nostettiin esiin mm. allianssin rooli tieteellisesti merkittävän tiedon erottamisessa huuhaasta, lääkärien päätöksenteon tukeminen uusien kudoskorjausmenetelmien viidakossa sekä biologisten terapioiden kasvava potentiaali lähitulevaisuudessa. Yleisöä kiinnosti erityisesti mahdollisuudet nivelrikon hoitoon ja ennaltaehkäisyyn sekä soluterapian rooli tulevaisuudessa. Askeleen COPLA Scaffold on toivottavasti tulevaisuudessa merkittävässä roolissa sekä ihmisten että eläinten nivelrikon ennaltaehkäisijänä. Soluterapian suhteen meillä on vielä paljon opittavaa ja tulevaisuudessa tulemme näkemään enemmän biomateriaalien, niin 3D printattavien kuin muidenkin, ja soluvalmisteiden kombinaatioita, joilla voidaan saavuttaa kompleksisten kudosten ja elinten korjausta ja korvausta. On kuitenkin hyvä muistaa, että kudoskorjaustuotteen, etenkin soluvalmisteiden, korkea hinta ja tuotteen todistettu teho on oltava ns. samalla viivalla, jotta uudella hoidolla on mahdollisuuksia selviytyä markkinoilla.

Kiitokset Business Finlandille ohjelmapaikasta ja jälleen erinomaisesta yhteistyöstä!

Tissue Cure Alliance Finland (TCAF) on voittoa tavoittelematon allianssi, jonka tarkoituksena on hyödyntää kudoskorjauksen merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Yhteenliittymä hyödyntää jäsentensä laajaa tietotaitoa edistääkseen kaupallisia mahdollisuuksia ja yhteistyötä. Lisäksi TCAF järjestää tieteellisiä seminaareja ja markkinointitilaisuuksia, joiden tarkoituksena on lisätä yleistä tietoisuutta kudoskorjauksesta. Lisätietoa allianssista osoitteessa www.tissuecure.fi

<< Back